
anpan
nodig voor ingrediënten 11 anpanen:
300 gram meel een theelepel zout
2 theelepel bakpoeder 45 gram boter
40 gram suiker 330 gram rode jam
1 ei stroop voor de versiering
50 cl water
doen: verwarm de oven op 200 graden celius. meng het meel met de bakpoeder, suiker, het zout, water, en de helft van het ei. kneed het deeg ongeveer 5 à 10 min. . voeg beetje bij beetje de boter toe en kneed het deeg nog eens 5 à 10 min. ( het deeg moet niet plakkerig zijn.) laat het deeg 15 min. staan , en maak er dan 12 balletjes van. laat de ze 10 min. rijzen en rol dan 11 balletjes uit tot vierkanten lapjes. dit wordt de basis van de gezichtjes. bedek de lapjes in het midden met een beetje jam en vouw de randen naar het midden dicht zo dat het een rondje wordt. maak van het 12 de balletje 11x3 kleine balletjes voor de wangen en de neus van je gezichtje! laat het deeg gezicht nog 25 min. rijzen. bak de anpan in de oven ca 25 min. tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. teken er met de stroop ogen en een mond op en klaar is je anpanman! let op: laat de anpan goed afkoelen anders verbrand je je mond aan de vulling.
Maak jouw eigen website met JouwWeb